Knoflook als natuurlijk medicijn

Knoflook is wereldwijd bekend om zijn bijzondere eigenschappen en om zijn overheerlijke rol bij veel gerechten. De actieve bestanddelen van knoflook zijn vluchtige olie, enzymen, de vitaminen A, B en C, flavonoïden, mineralen en sporenelementen zoals calcium, ijzer, magnesium, jodium en zink. De vluchtige olie die de herkenbare geur van knoflook veroorzaakt bevat allicine. Allicine heeft als belangrijkste eigenschap dat het een dodend en antibiotisch effect heeft op pathogene organismen. Het enige nadeel van knoflook is de krachtige geur die blijft hangen na het eten ervan. Deze is te bestrijden met peterselie, munt, spinazie, anijszaad, citroen- en limoensap die de geur helpen te verminderen.

WAT ZIJN FLAVONOÏDEN?

Flavonoïden komen voor in planten en zijn krachtige antioxidanten. Ze zijn essentieel voor de stofwisseling van vitamine C en hebben een gunstige invloed op de conditie van hart- en bloedvaten, op de bloedstolling, op de bloeddruk, op het cholesterolgehalte en op de huid, omdat ze het lichaam tegen vrije radicalen beschermen.

WAT ZIJN DE EIGENSCHAPPEN VAN KNOFLOOK?

Knoflook:

 • heeft een dodend effect op pathogene organismen, zoals schimmels, bacteriën en parasieten.
 • helpt infecties van de luchtwegen, zoals bronchitis en astma, te bestrijden.
 • helpt tegen griep, verkoudheid, keelpijn en hoesten.
 • verlaagt de bloedsuikerspiegel bij diabetes type 2.
 • vermindert spijsverteringsproblemen.
 • verlaagt het cholesterolgehalte.
 • is bloeddrukverlagend.
 • gaat trombose tegen en vermindert klontering van het bloed bij trombose.
 • vermindert de slijmproductie, wat een positief effect heeft op je gewicht.
 • bevordert de thermogenese ofwel warmteproductie. Bij alle stofwisselingsreacties in ons lichaam ontstaan energie en warmte. Knoflook stimuleert dit ‘thermogene effect’. Daardoor worden meer calorieën omgezet in warmte en worden daarmee dan niet opgeslagen als vet.

Genoeg redenen dus om knoflook dagelijks op je menu te zetten.

HOE GEBRUIK JE KNOFLOOK?

 • Bij het koken: laat het hele immuunsysteem van zijn genezende werking profiteren.
 • In je salades: meng één geschild en geperst teentje verse knoflook met één theelepel appelazijn en één eetlepel olijfolie en sprenkel het over je salade.
 • Bij verkoudheid, keelpijn, hoest enzovoorts: vers bij het eten.
 • Preventief: meng twee geperste teentjes verse knoflook met één glas soja-, haver-, spelt- of rijstmelk, laat het een paar minuten staan en drink het op.

KNOFLOOKDRESSING

Als je van alle heilzame eigenschappen van knoflook wilt profiteren, dan kun je deze het beste rauw geperst eten. In combinatie met olijfolie wordt de opname van de werkzame stoffen uit knoflook bevorderd. Peterselie en citroen neutraliseren de sterke geur van knoflook.

ALLEEN KNOFLOOK ETEN IS GEEN OPLOSSING VOOR KLACHTEN

Het is niet zo dat je alleen door het eten van veel knoflook van alle bovengenoemde voordelen voor je gezondheid kan profiteren. Maar als je De Levensstijl Methode volgt met alle aandacht voor je voeding, beweging, ontspanning en mindset, dan kan knoflook daar een belangrijke rol in spelen. Dan ervaar je het resultaat ofwel het positieve effect van knoflook op je lichaam direct!

EERST VERERGERING EN PAS DAARNA VERBETERING

Als je voorheen nauwelijks knoflook at, kun je in het begin gezonde klachten krijgen als je knoflook aan je dagelijkse voedingspatroon toevoegt. Dat komt niet bij iedereen voor en is afhankelijk van de conditie van je spijsvertering, vooral van je maag. Mensen die een kwetsbare spijsvertering en een gevoelige maag hebben, kunnen in het begin krampen krijgen. Dat is een normaal maar onaangenaam proces. Helaas moet je erdoorheen als je het positieve effect van knoflook op je lichaam op lange termijn wilt ervaren.

HERSTEL JE SPIJSVERTERING EN GENIET VAN KNOFLOOK ZONDER KLACHTEN

Met De Levensstijl Methode kun je je spijsvertering in korte tijd volledig herstellen.

Als je het theorieboek leest(te bestellen https://www.royalfit.nl/programma-boeken/) kom je erachter dat je nog veel meer aan je gezondheid kan verbeteren dan je denkt. Je zal ook ontdekken waarom de spijsverteringsproblemen ontstaan en hoe je ze eenvoudig kan aanpakken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.