Denk jij te weten wat gezonde voeding is?

Al jarenlang stellen we onszelf de vraag: “wat zit er in onze voeding dat ons ziek maakt?” Wat nu als dit niet de goede vraag is? Wat als we met zijn allen verkeerd naar gezonde voeding kijken? En dat het niet gaat om wat er in zit, maar om wat er niet in zit?

“Onze visie op gezonde voeding is verkeerd. Hierdoor missen we wat er echt toe doet..”

HUIDIGE VISIE IS VOEDINGSTOFFEN MIJDEN..

We denken allemaal dat we bepaalde voedingsstoffen moeten mijden om gezond te kunnen eten. Eerst waren het de vetten die ons te dik maakten. Dus maakte men ‘low-fat’ producten die ons moesten helpen met afvallen. Toen dat niet bleek te werken gingen we verder kijken. Suiker was toen aan de beurt. En nog steeds drinken we massaal ‘light’, ‘no calories’ en ‘sugarfree’ frisdranken. Ook dat helpt onze gezondheid niet (om maar niet te beginnen over hoe slecht alle zoetstoffen voor ons zijn).

Meest recent waren koolhydraten het slachtoffer. Willen we afvallen? Dan moeten we koolhydraten mijden. De koolhydraatarme diëten zijn overal op het internet te vinden en koolhydraatarme producten liggen overal in de schappen. En helpt het?

LEG DE FOCUS OP WAT WE MISSEN..

De reden waarom het mijden van al deze voedingsstoffen niet werkt is omdat het niet de oplossing is. We kijken de verkeerde kant op! Koolhydraten hebben we nodig. We moeten zo’n 55% van onze dagelijkse energie uit koolhydraten halen. Het grootste probleem in ons dieet is niet dat we te veel van een bepaalde voedingsstof binnenkrijgen. Het is dat we niet genoeg van een voedingsstof eten! Namelijk de goede koolhydraten.

FOCUS OP HET ETEN VAN GENOEG GOEDE KOOLHYDRATEN..

We moeten gaan focussen op het eten van genoeg goede koolhydraten. Dit zijn de langzaam verterende koolhydraten en de vezels. Ga kritisch kijken of je wel genoeg van deze koolhydraten binnenkrijgt!

Nog steeds overtuigd dat je gezond eet?

Bron: bewustleven.nl

3 antwoorden
 1. Sonja Starink
  Sonja Starink zegt:

  Mensen moeten zich meer bewust worden wat zij nou eigenlijk precies eten. Tegenwoordig letten daar maar weinig mensen op. Sindskort ben ik ook bezig met een gezonde levensstijl. Meer sporten, gezonde voeding en natuurlijk blijven genieten! Bedankt voor je artikel!

  Beantwoorden
  • royalfit
   royalfit zegt:

   Dag Sonja, helemaal met je eens en wat fijn om te horen dat je sinds kort ook bezig bent met een gezonde levensstijl, mocht je vragen hebben kun je ze altijd stellen. Bedankt voor je reactie!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.